Sport és egészséges jövő címmel közös edzés a nyári tábor és a szenior torna résztvevőivel

A Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Önkormányzati nyári tábor kis lakói ma első alkalommal együtt tornáztak szeniorjainkkal Czanik Balázs edzésén.

A reggeli tornát Horváth Tamás, Rákosmente Polgármestere  nyitotta meg és köszöntötte a nyári tábor lakóit.

A rendezvényközpontban sport és egészséges jövő címmel a gyerekek hét héten keresztül együtt tornázhatnak csütörtökönként szeniorjainkkal a nagy sikerű Mozdulj, Rákosmente! program keretében.

A közös mozgás lényege az egészség megőrzés és gyermekek életébe a sportolás rendszeres beillesztése.

Nagyon fontos számunkra a gyermekek egészségre való nevelése és edukációja, az egészséges táplálkozás kialakítása.

A tábor ideje alatt a gyermekek egészséges táplálkozását Dr. Ketskés Norbert életmód tanácsadó, háziorvos és táplálkozástudományi specialista felügyeli.

Czanik Balázs capoeira és aerobik edző hangsúlyozta, hogy a gyerkőcöket másféleképpen kell mozgatni, kicsit játékosabban, hogy számukra is hosszú távon a mozgás kivitelezhető legyen.

Nagy siker, hogy a táborban résztvevő gyermekek nagyon nyitottak a sportolásra, minden fajta mozgást szívesen kipróbálnak. A mai edzésen is hatalmas jókedvvel vettek részt.

Nagy sláger az edzések mellett a falmászás, a kézilabda, röplabda, és a tollaslabda is amit minden nap aktívan űznek a fiatalok.

Czanik Balázs a Jazzy Lexikon Business Class című műsorában adott interjút a nyári táborról Gundel Takács Gábornak.

A teljes beszélgetés az alábbi linkel meghallgatható:

https://jazzy.hu/.../sport-es-egeszseges-jovo-cimmel-7...

A Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontban a nyári tábor a sport és az egészség jegyében folytatódik tovább augusztus 16-ig.