Lezárult az Önkormányzati nyári tábor első hete

Sikerrel zárult a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Önkormányzati nyári tábor első hete. 

A táborban az első héten 170 gyermek vett részt. A tábor kis lakói kipróbálhatták az öttusából ismeretes Laser-Run lövészetet. Nagyon sokan tollas labdáztak, kosárlabdáztak a csarnok falain belül. 

Sokan vettek részt kézműves foglakozáson az aulában. Készültek válogatott focimezek kartonpapírból, színesebbnél színesebb virágdíszek, és kifestők is. 

Ellátogatott a táborba Lombos Marci 5letszobrász aki a gyerekek zenei kreativitását, ritmusérzékét interaktív módon fejlesztette! 

Kerékpáros ügyességi akadályverseny is megtartásra került, ahol elsajátíthatták a táborlakók a helyes biciklis közlekedést, jelzőrendszerek használatát és a szabályos közlekedés menetét. 

Volt lehetőség kipróbálni a gyerekeknek a falmászást is, amit nagyon élveztek. 

A gyermekek reszt vettek a „vendégségben a természettel” elnevezésű kurzuson, ahol megismerkedtek a különböző állatok életkörülményeivel, szokásaikkal, és a természetben betöltött szerepükkel. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is foglalkozást tartott a rendezvényközpont mellett található Népkertben, ahol a gyermekek megismerkedhettek különböző madárfajok lakhelyével, fészek készítési szokásaival. 

A hét utolsó napján pedig Fábián Márta arcfestő művész varázsolt szebbnél szebb alkotásokat a gyermekek arcára és még csillám tetoválások is készültek. 

A gyermekek által viselt „nyáritábor 2024” felirattal ellátott pólókat a tábor végéig a Bubbles mosodában tudjuk tisztává varázsolni, amit ezúton szeretnénk megköszönni a mosoda számára.